Dularjevi dnevi: Lutkovna predstava Pojoči smetkonjami, KD Straža

26.5.2022 | 17:00

Kulturno Umetniško Društvo Straža tudi letos prireja Dularjeve dneve, poimenovane po našem rojaku; pisatelju, pesniku, muzealcu, prosvetnem delavcu ... Jožetu Dularju.

Začnemo že v četrtek, 26. 5. ob 17. uri, ko bodo z lutkovno predstavo Miškino gledališče Pojoči smetkonjami na svoj račun prišli naši najmlajši.

Nadaljevali bomo v petek, 27. 5. Naša rojakinja, mlada pisateljica, Erika Kum nam bo v Dularjevem mlinu v Vavti vasi predstavila prvi dve knjigi iz nastajajoče tetralogije: Kot cvetlice in Ki prezgodaj spomladi.

V soboto, 28. 5., se bomo ob 8.30 zbrali na železniški postaji v Straži, od koder se bomo podli na pohod Po poteh Jožeta Dularja, kjer nam bodo, tako kot lani, pobožali dušo bralci Dularjevih tekstov in glasbeniki.

Ob 20. uri istega dne se dobimo v Kulturni dom Straža, na klavirskem koncertu vrhunske pianistke Lovorka Nemeš Dular, prisluhnili bomo skladbam Matičiča, Chopina, Bergama in Prokofjeva.

Vse prireditve so brezplačne, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni nakupu bobnov, ki jih potrebuje novonastali bend v Osnovna šola Vavta vas.

Lepo vabljeni na prireditve!