Iskrivo v živo - Miha Šalehar v pogovoru z Natašo Štefe, skedenj Škrabčeve domačije Hrovača

25.5.2022 | 19:00

Prvič je skedenj Škrabčeve domačije napolnil pred sedmimi leti. Od takrat se je svet postavil na glavo, medtem ko se je sam … ne, ni se. Vprašajte njega. Nekateri se postarajo, drugi zorijo. Dokaz za to je sad, ki je padel iz njega – nova knjiga, še bolj sočna in iskrena kot prejšnja. Edino obraz na njej je isti, obraz znanca za glasom, ki ga poišče iskalo na radiu, ko se petek preveša v vikend.

V sredo, 25. maja, ob 19. uri vam bosta v skednju Škrabčeve domačije nalila čistega pelina v pogovoru o tegobah srednjih let
MIHA ŠALEHAR, prijatelj in tolažnik izza radijskega mikrofona in avtor knjige PUSTOLOVEC ZMOTE,
in
NATAŠA ŠTEFE, njegova radijska kolegica, sicer pa kritična opazovalka in pronicljiva izpraševalka. 

 
Miha Šalehar ugotavlja, da je v krizi srednjih let. Sogovorniku, ki najde na radiu pravo vprašanje za vsak odgovor, je življenje postavilo nekaj vprašanj, ki se ne zmenijo za izgovore. Rodi se štirideset samoanaliz in prav toliko uvidov ob postanku, ko pot navzgor zamenja oster ovinek naravnost vase. Najbrž zato, da bi prikril, kako ima že sedem let čez usodno številko. Alfa samec z melanholijo v prsni žlički – patetično? Bilo bi, če ne bi bilo obenem tako iskreno, iskrivo in zabavno. Tudi zato lahko Miha brez zadržkov o svojem obupu toži pred svetom oziroma svoje (simpatične?) blodnje zapiše in v knjigo zvezane ponuja po svetu in pri tem celo zasluži. Kako se ta rahlo samopomilujoča trdnjava zatrese, ko na njene dveri s svojimi vprašanji potrka ženska?
 
»Knjiga, ki bo ženskam pomagala brez slabe vesti prezirati moške in moškim ugotoviti, da so na svetu večji papki kot oni. Če boste to prebrali, se boste res počutili alfa samec.« Miha dixit.