FOTO: Akcija uspela, mobilna hiška že v Petrinji

14.1.2021 | 09:40

Rotarijci so mobilno hiško včeraj dostavili 8-članski družini v Hrastovico pri Petrinji, ki jo je močno prizadel nedavni potres (Foto: Rotary klub Novo mesto)

Novo mesto/Zagreb/Petrinja - Rotary klub Novo mesto je osem članski družini v Hrastovici pri Petrinji včeraj dostavil mobilno hiško in v potresu uničene stanovanjske in gospodinjske potrebščine. Družini je potres prizadel dom, ki ni bil več primeren za varno življenje in je načrtovan za rušenje. Zadnjih 14 dni je družina spala v avtu in v prilagojenem šotoru.

Akciji se je pridružil tudi Rotary klub Zagreb Centar in rotarijci so se skupaj na terenu na lastne oči prepričali o izjemno veliki škodi, ki jo je povzročil potres, spoznali pa so tudi stisko, v kateri so se znašli tamkajšnji prebivalci.

»Rotarijci se ob tej priložnosti želijo zahvaliti vsem ljudem dobrega srca, ki so kakorkoli sodelovali v tej dobrodelni akciji, še zlasti pa podjetju Adria Dom za delno donatorstvo in vso logistično podporo,« je povedal predsednik Rotary kluba Novo mesto Simon Bele.

R.M.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava