Sprejem za reprezentanco v ju-jitsu v Globokem

19.11.2011 | 16:20

Globoko - V telovadnici OŠ Globoko so sinoči prvič v 17-letni zgodovini Ju-jitsu zveze Slovenije (JJZS) pripravili sprejem v počastitev športnikov v ju-Jitsu, ki so nastopali na letošnjih svetovnih prvenstvih. Prišli so člani vseh treh naših reprezentanc, in sicer kadetske, mladinske in članske.

Letošnje člansko prvenstvo se je odvijalo 15. in 16. oktobra v kolumbijskem Caliju, kjer sta med ostalimi nastopila člana DBV Katana Globoko, Matic Derenda in Roman Predanič v moških parih duo sistema -prikazne tehnike, pod vodstvom trenerja Gorazda Kostevca. Žal sta po podaljšku za zgolj 1 točko v malem finalu izgubila bronasto medaljo proti tekmovalcema iz Francije in pristala na 5. mestu, kar je glede na Matičevo poškodbo ramena in Romanove probleme z ledvičnimi kamni izjemen rezultat.

Tudi Patricia Jerman iz novomeškega Bushida, pod vodstvom selektorja ženskih reprezentanc Metoda Jermana, je nastopila v Caliju in z 9. mestom zaokrožila dober nastop slovenske ekipe. Na tem prvenstvu je med našimi gotovo blestela bronasta medalistka Sabina Predovnik iz šempeterskega Aljesana, ki je s tem izpopolnila svojo zbirko medalj z najvišjih tekmovanj. Gre za gotovo naj trofejnejšo športnico v ju-jitsu v Sloveniji vseh časov in ob njenem kar nekoliko sramežljivem naštevanju vseh medalj s svetovnih in evropskih prvenstev ter svetovnih iger, so ji prisotni na sprejemu dolgo močno ploskali.

Kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo pa se odvijalo od 11. do 13. novembra letos v belgijskem Gentu, kjer so se slovenski tekmovalci naravnost izkazali. Na sinočnjem sprejemu v Globokem so bili prisotnim predstavljeni kadetski svetovni prvak med borci v kategoriji do 60 kg Tim Toplak, iz ljubljanskega Shinta, mladinska svetovna prvakinja v borbah do 55 kg Patricia Jerman iz Bushida, Katanina svetovna mladinska podprvaka v moških parih duo sistema Kostanjevičan Žan Obradovič in Senovčan Jure Žabjek ter bronasta med kadetinjami v borbah do 70 kg Anja Laznik iz šempeterskega Aljesana. Uspeh te reprezentance sta dopolnila še Tilen Hadolin iz Aljesana in Matej Žerjav iz Katane z osvojenima 13. mestoma. Ponos in veselje prisotnih selektorjev Gorazda Toplaka, Metoda Jermana in Dejana Kinka, ki je tudi predsednik društva borilnih veščin Katana Globoko, je bil zato več kot upravičen.

Reprezentante in njihove trenerje so pozdravili in se jim zahvalili za trud in uspehe ter jim zaželeli še obilo športnih uspehov predsednik JJZS Robert Perc, predsednik KS Globoko Miha Petančič ter podpredsednica Katane Mojca Ogorevc Derenda. Žal pa na sprejem ni bilo predstavnikov medijev (razen seveda Dolenjskega lista), ki delujejo v Posavju, prav tako vabljenih predstavnikov političnega življenja iz posavske regije, s tem bi dali mladim športnikov in njihovim dosežkom zasluženo veljavo in priznanje.

Davor A. Lipej

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava