Stopnice pri avtobusni postaji bodo kmalu varne

12.10.2017 | 10:00

Popravljanje res zelo dotrajanega stopnišča se je pričelo. (Foto: L. M.)

Novo mesto - Fotografija stopnic pri novomeški avtobusni postaji bi si še do nedavnega zaslužila črno piko, od pred nekaj dnevi, ko smo na njih zagledali delavce, je drugače.

Stopnice so bile res že tako zelo dotrajane, mnogi robovi odkrušeni, da so postale nevarne. Še bolj bi bile pozimi, ko bo zapadel sneg, in res bi se lahko kdo hudo poškodoval - nič koliko ljudi gre po njih vsak dan v mesto, v bližnje zdravstvene ustanove, kino, trgovino, v šolo, na sprehod. Zato je bil res že skrajni čas, da se Mestna občina Novo mesto loti obnove.

Dela, ki bodo končana v dveh tednih, izvaja podjetje Trata d.o.o. Na občini obljubljajo, da se bodo v prihodnjem letu lotili še prenove preostalega dela spodnjega platoja, ureditve peronov na zgornjem delu in dokončanje urbane opreme na peronih. Predvsem pa si želijo, da bi bil določen upravnik, ki bi vodil prenovo »poslovne« stavbe AP Novo mesto.

L. Markelj

Komentarji (6)

10d nazaj 1   (2)   (1)   OceniVolitve2018 
Treba končati samo tik pred volitvami. Preden se pokaže kako slab material so vgradili in koliko zaračunali.
10d nazajOcenikrneki5 
Eno leto nazaj se je ravno na teh stopnicah zgodila nesreča z hudimi in trajnimi posledicami. Fanta so komaj rešili. Takrat še stopnice niti niso bile osvetljene in smo reševalcem svetili z mobitel lučkami. Skrajni čas, da se jih sanira kajti hoja po njih je bila že zelo nevarna.
10d nazaj—   (2)   (2)   OceniHo-ruk 
Opa, stopnišče v prenovi. Končno ena bajno velika investicija v Novem mestu, o kateri se da celo kaj napisati ;) Pa eni pravijo, da se v tem mestu nič ne dogaja ...
10d nazaj–1   (1)   (2)   OceniBravo 
Bravo za popravilo in fuj za introvertirane komentatorje!
10d nazajOceniMeta 
Lahko bi poskrbeli, da bi bil podhod vsaj v tem času bolj prehoden. Ne pa da se ljudje zaletavajo v mize in stole ter v namizne nogomete. Vse po domače v teh barih, ni nobenega inšpektorja na delu? Drugače pa pohvale, da končno urejate to večno črno točko mesta.
10d nazaj 2   (2)   (0)   OceniObčan 
Kaj tri leta nič do sedaj, sedaj mate pa vsi piarovci kaj za pisat končno. Kdo pa je bil župan leta 2016 in 2015 ? Aja, nekdo drug

Komentiraj prispevek

Zaradi referendumskega molka so komentarji člankov pred prikazom pregledani.
Hvala za razumevanje
Uredništvo